Kafka aan de alcoholcontrole Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 07 maart 2009 23:45

Vrijdagnamiddag reed ik met de fiets door de Dekenstraat naar huis. Het laatste stuk is enkelrichting voor auto's, dus is het altijd oppassen geblazen! Ze rijden daar vaak sneller dan geschikt voor die straat. Deze keer stond er echter een dame in het midden van de baan een aanhangwagen aan haar auto te koppelen. Daarachter was iemand frenetiek aan het parkeren, een suv. Achter die man stond nog een andere suv zichtbaar geïrriteerd te wachten tot de weg vrijgemaakt werd.

Ik begreep pas wat er aan de hand was toen ik de ring overstak. Aan de gevangenis was een alcoholcontrole aan de gang. Eén rijvak was afgezet. Dat zou geheid voor file zorgen aan de Tiensepoort, dacht ik bij mezelf. En toen viel mijn frank. Die twee suv's waren het laatste zijstraatje ingereden vòòr de controlepost... De zichtbare nervositeit van de bestuurders doet me vermoeden dat ze liever niet gecontroleerd wilden worden.

Misschien zou de politie haar versperring beter achter een bocht opzetten waar geen zijstraatjes meer zijn? Of misschien zou ze een tweede, verdekte controle in die zijstraatjes moeten zetten om "vluchtmisdrijf" tegen te gaan?