Beyond borders Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
donderdag, 13 september 2007 00:21

Het verhaal achter de film Beyond borders is dat van hulpverleners in oorlogsgebieden. Dagelijks zien ze mensenlevens door hun vingers glippen, omdat er te weinig ondersteuning komt van het thuisfront of omdat die steun te laat komt. De frustratie die daaruit voorkomt, brengt één van hen in de verleiding om hulp te zoeken bij de CIA. In ruil moet hij dan wel af en toe wapens meesmokkelen tussen de medicijnen en zakken rijst. Beyond borders speelt zich af over een periode van twee decennia, op alle continenten De rode draad wordt gevormd door een liefdesverhaal tussen Angelina Jolie en Clive Owen.

De film is naar mijn goesting iets te Hollywoodiaans, al zal men daar in Hollywood wellicht net andersom over denken. De muziek van James Horner is dan weer - zoals steeds - een serieuze meerwaarde.

Maar wie me vooral inspireert is de hoofdrolspeelster. Angelina Jolie is een actrice. Ze is geen hulpverleenster. Maar ze gebruikt alles wat in haar bereik ligt om de wereld te verbeteren. Ze adopteerde zelf kindjes uit de derde wereld. Ze stort veel geld naar goede doelen. Ze is VN-ambassadrice. Voorwaar, er zijn er weinigen die het haar nadoen.

Image
Laatst aangepast op donderdag, 13 september 2007 00:32