Crime fight (I) Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 02 maart 2007 18:39

Graffiti is vaak een kunstvorm die respect verdient. Het is een uitdrukking van jongerencultuur die een plaats verdient in ons cultureel landschap. Letterlijk, bijvoorbeeld zoals in het graffitistraatje in Gent. Daar zijn ware artiesten aan het werk.

Anderzijds bestaat er ook graffiti die oproept tot haat en geweld. Vaak komen ze uit extremistische hoek. Soms links, soms rechts. Deze graffiti is vuilspuiterij in de letterlijkste zin van het woord. Een misdaad en een toonbeeld van 'verzuring' ook, die je alleen met 'verzoeting' kan bestrijden. Zo staat op de fietsersbrug nabij de Tiensesteenweg in Leuven de anarchistische slogan vuur en vlammen voor gevangenis en politie te lezen.

Onder 'Lees meer' zie je hoe ik die oproep tot geweld een kleine draai zou geven tot iets lachwekkends (althans, dat hoop ik). Een variant op adbusting, het subtiel omvormen ven bestaande boodschappen zodat ze een averechts effect krijgen. Wie een gelijkaardige slogan wist te verdraaien, mag dat altijd laten weten via Contact.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Laatst aangepast op dinsdag, 27 maart 2007 08:35