Bowling for Columbine Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 31 januari 2007 19:54

De documentaire Bowling for Columbine gaat over een slachtpartij door twee schietgrage jongens onder hun klasgenoten van de middelbare school van Columbine in de VS. Na 12 doden en 24 gewonden pleegden ze zelfmoord. Ze waren op dat ogenblik 17 en 18 jaar oud. Net voor hun moordende daden waren ze even gaan bowlen; vandaar de titel van de film.

De regisseur Michael Moore gaat op zoek naar de oorzaken van dergelijk gewelddadig gedrag. Zit het in de Amerikaanse cultuur gebakken? Ligt de oorzaak bij extreme videospelletjes? Heus niet. Het verschil met de rest van de wereld is dat wapenbezit in de VS vrijwel onbeperkt is in combinatie met de kunstmatig in stand gehouden cultuur van angst . 

Bowling for Columbine is niet alleen een ontroerende film. Hij schudt je in de eerste plaats wakker. Het is niet normaal dat iedereen zomaar op straat zou mogen rondlopen met wapens. Laten we dat asjeblief ook niet normaal gaan vinden in ons eigen landje! 

Ik zal het maar alvast toegeven. Ik ben een beetje fan van de documentaires en boeken van Michael Moore. Er zullen dus nog enkele titels van die man volgen in 'Daarom ben ik groen'.

En nog dit, ben je een kijkje gaan nemen op de website van de school? Tot mijn ontsteltenis noemt die zich nu "Home of the Rebels" met als slagzin "Through These Halls Walk The Finest Kids In America". Beetje luguber, niet?

Poster Bowling for Columbine.
Poster Bowling for Columbine.
 

Laatst aangepast op woensdag, 31 januari 2007 20:24