Een beetje leiderschap en visie gevraagd Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 03 oktober 2012 21:07

In Metro verklaart Wouter Beke dat de Belgen niet willen wonen zoals Nederlanders en dat er dus niets hoeft te veranderen aan onze ruimtelijke ordening. Carl Huybrechts verklaart dan weer dat de politieke partijen in Brasschaat wel gek zouden zijn om de tramlijn te verlengen omdat de meerderheid van de inwoners daar tegen is.

Tja, van politici verwacht ik wel dat ze niet naar ieders pijpen dansen en wat vooruitziender zijn dan de gemiddelde tooghanger. Misschien storen we ons wel aan het gevaarlijke verkeer veroorzaakt door lintbebouwing. Misschien willen de inwoners van Brasschaat over vijf jaar wél een tram omdat ze beu zijn om met de wagen in de file te staan? Maar dan moeten die politici wel leiderschap tonen en vandaag durven oplossingen aan te reiken voor de problemen van morgen. Is een beetje leiderschap en visie teveel gevraagd?

Dat populisten iedereen naar de mond praten waren we al gewoon. Maar als intelligente mensen nu ook beginnen kokketteren met hun eigen middelmatigheid is voor mij een brug te ver.