Noodlottig ongeval Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 14 maart 2012 19:50

Op een dag als vandaag - met het vreselijk busongeval in Zwitserland in het achterhoofd - hoop je zo weinig mogelijk mails en telefoonoproepen binnen te krijgen. Het zou maar eens slecht nieuws kunnen zijn, een getroffen vriend of collega uit Heverlee?! Ik zat aan het ontbijt toen ik het nieuws las op de krantensites. Meteen voelde ik de behoefte om mijn eigen kindjes nog wat harder en vaker te knuffelen dan anders.

Een paar jaar geleden vond eveneens een tragisch ongeval plaats vlakbij de Lambertusschool in Heverlee. Twee gasten onder invloed ramden met hun SUV toen een auto met een moeder en twee kinderen die ter plekke omkwamen. Haar echtgenoot pleegde later zelfmoord omdat hij niet kon leven met het verdriet.

Toen Véronique Vandekerckhove, conservator van M, stierf, moest ik ook twee keer slikken. Het ongeval gebeurde niet alleen quasi bij ons om de hoek, op een plaats waar ik vaak zelf passeer met de fiets. Maar bovendien had ik een maand eerder een tafel gedeeld met Véronique tijdens een etentje van de erfgoedraad in de Koerier van Navarra. Samen met Klaas-Jaap van Resonant keuvelden we over onze passies en zo veel meer. En nu is ze voorgoed weg.

Twee van die drie ongevallen konden moeilijk voorkomen worden. Veroniques fiets was altijd tiptop in orde, de plaats was goed verlicht... En ook de busfirma en de tunnel staan hoog aangeschreven. Wat kan je dan nog zeggen? Het noodlot heeft toegeslagen?