Aftrek zonder notie of interesse Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 17 februari 2012 21:26

De meerderheidspartijen maken het de oppositie niet makkelijk. Door zelf allemaal een ballonetje op te laten en vervolgens door de partners te laten afschieten, nemen ze ons de wind uit de zeilen. Tegenwoordig voert elke regering oppositie tegen zichzelf.

Als Onkelinx voorstelt om bedrijven een minimum aan belastingen te laten betalen, schieten CD&V en VLD dat idee meteen af. Ze vinden dat zoiets neerkomt op een nieuwe belasting. Maar allez! Die belastingen zijn niet nieuw. De kortingen erop zijn nieuw. Is het dan zo bizar dat te vragen dat iedereen dezelfde regels zou volgen?

Jaren geleden lachten we met Bush junior omdat die grote bedrijven belastingsvoordelen gaf die ze niet nodig hadden. Het vergrootte de kloof tussen rijk en arm en maakte Amerika er alleen maar minder competitief op. Intussen gebeurde hier hetzelfde. Reynders heeft ons goed bij ons pietje gepakt. En nu durven we de klok niet terug te draaien omdat we bang zijn dat het grootkapitaal zal wegvluchten naar het buitenland. Maar zeg nu zelf! Wat hebben we te verliezen? Ze betalen nu al geen belasting?!