Serendipiteit Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
donderdag, 26 mei 2011 18:14

Hoe is dat nu plots mogelijk? In één week geconfronteerd worden met twee dodelijke ongevallen in je onmiddellijke omgeving. Zaterdag reden we met het gezin op de Wakkerzeelsebaan van Wijgmaal naar Kelfs toen we drie motoren kruisten die véél te snel reden. Je mag daar 70 km/u, maar ze reden op zijn minst 100. De ene had zelfs nog een passagier achterop die zó hoog zat dat hij over de bestuurder heen kon kijken. Toen we nog geen half uur later de omgekeerde richting uitreden waren blijkbaar een motorrijder en een autobestuurder tegen mekaar geknald. Het dak van de auto was zwaar ingedeukt en er stonden al ambulances, politie, brandweerwagens en de MUG kwam net toe. Ik weet niet zeker of het tweemaal om dezelfde motorrijders ging, maar alles wijst toch in die richting. Toen ik daarover mailde naar de politie Leuven, kreeg ik trouwens geen enkele respons.

En vandaag kreeg Christy plots telefoon dat er een dodelijk ongeval was gebeurd in het kinderdagverblijf waar Ben en Kate heengaan als Christy ergens heen moet (zoals vandaag). Meer weten we nog niet. Maar het bericht greep ons toch meteen bij de keel. Kan je je iets ergers indenken als ouder dan dit? We zijn er helemaal niet goed van.

Update: het ging blijkbaar om een geval van wiegedood. Tragisch ongeval, maar moeilijk te vermijden. Toch vreemd dat niemand ons daarvan op de hoogte bracht. Niet de onthaalmoeder, niet Kind & Gezin, niet degene die het onderzoek voerde...

 

Laatst aangepast op dinsdag, 07 juni 2011 07:04