Bike & Run 2011 Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 11 mei 2011 19:53

De voorbije weken heb ik mijn blog weer schaamteloos verwaarloosd. Daar was een reden voor: de Bike & Run. Ieder jaar sinds Kate en Ben geboren zijn stelde ik mezelf een sportief doel, dat ik helaas nooit haalde. Zo wou ik vorig jaar deelnemen aan de Oxfam Trailwalker maar vonden we met ons groepje geen vierde deelnemer. Het jaar ervoor wou ik meestappen in de Dodentocht, maar kregen we dat weekend net vrienden uit Engeland op bezoek. Nu is het dus gelukt.

De Bike & Run is een wedstrijd tussen het personeel en de studenten van de universiteiten van Leuven en Louvain-La-Neuve. In even jaren gaat het richting Leuven (34 km), en in oneven jaren omgekeerd. Het evenement is aan zijn negende editie toe. Klassiek vorm je teams van 2 personen die samen over één fiets beschikken. Eén iemand loopt dus, terwijl de andere fietst. Je mag zo vaak wisselen als je wil maar je moet wel in elkaars buurt blijven (en mag niet op de bagagedrager gaan zitten!). Het parcours is prachtig en venijnig tegelijk: door het bos, holle kasseiwegen, zandpaadjes tussen de velden, over een golfterrein... Deze fotos zijn meteen na elkaar genomen in Meerdaalwoud. Links loopt Gert, terwijl ik fiets.

Over onze tijd mogen we tevreden zijn: 2u40. Mijn eigen prestatie was maar zus en zo. Veel te snel vertrokken en meteen een kleine verrekking in mijn rechterkuit. Uiteindelijk liep ik slechts 40% van de totale afstand. Het leek ook veel zwaarder dan de '20 km door Brussel'. Dat je op de fiets zou kunnen recupereren van het lopen is een illusie! Ik voelde dat ik hier eigenlijk nog niet klaar voor was: teveel kilo's en te weinig conditie. Anderzijds wil dit automatisch zeggen dat er nog groeimarge is voor een volgende deelname?!

Laatst aangepast op vrijdag, 13 mei 2011 06:59