Miró R.I.P. Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 27 april 2011 18:47

Het voorbije weekend moesten we afscheid nemen van ons katertje Miró, niet eens één jaar geworden. Het arme dier was zo goed als doof. Daarom mocht hij nooit de straat op. Maar de huizenrij is onderbroken door twee halfopen bebouwingen, een vijftal huizen hogerop in de straat. Langs de spoorwegberm is hij wellicht via die doorgang toch op straat geraakt en aangereden door een voertuig. Ik vermoed dat hij op slag dood was. We wisten dat de kans groot was dat dit ooit zou gebeuren. Hij was immers al vaker tot daar geraakt. Maar je kan een poes toch niet constant binnen houden? Dat is ook geen leven voor een jager! Hij is nu vertrokken naar de eeuwige jachtvelden.

Toch was zijn dood een bitter pil om slikken voor het hele gezin. Miró was ons eerste huisdier als familie. Je krijgt het ook niet zo makkelijk uitgelegd aan de kinderen. Kate wou meteen de hulp inroepen van Diego (de dierenredder uit de tv-reeks Go Diego Go) en Jezus. Maar de paastijd ten spijt heeft dat niets geholpen.

Nog een woord van dank aan de buurvrouw, die zo goed voor hem gezorgd heeft tijdens onze vakantie in Zuid-Afrika en ook erna. De kat was niet geïnteresseerd in de contacten via Skype, maar we appreciëren toch de geste en de moeite.