We play for Japan! Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 04 april 2011 19:59

Beste familie, vrienden, buren, kennissen,

Toen de tsunami Japan overspoelde hing ik letterlijk uren aan het scherm gekluisterd. Emotioneel werd ik dooreen geschud. Die brute natuurkrachten waren zo overweldigend: het water dat velden overspoelde en alles met zich meesleurde, de dijken waar plots golven oversloegen, draaikolken op zee, boten die plots middenin een stad belanden, miljoenen tonnen rommel uit zee die zich willekeurig ergens neerploften, de radioactieve ramp die erop volgde...

Je voelt je meteen zo nietig. Wat kan je daar nu tegen beginnen? De muzikanten van First Act en Arc-en-ciel bleven niet bij de pakken zitten. Christy werd gevraagd om een heus orkest bij elkaar te bellen voor een benefietconcert. Daar spendeerde ze de voorbije weken elke vrije minuut aan.

Mag ik iedereen oproepen deze boodschap naar believen te verspreiden? Tot zondag in Gent?

Toon

Een concert met kamerorkest Arc-en-ciel & friends, onder leiding van dirigent Tom Deneckere. Drie hoogstaande solisten, Guido De Neve (viool), Nicolas Callot (piano) en Hilde Coppé (sopraan), dragen graag bij uit sympathie met de Japanse bevolking. Op het programma staat ook een Japans stuk.

Concert op zondag 10 april 2011 om 20u in de zaal van het NTGent. Tickets: www.ntgent.be

De opbrengst van dit concert gaat via het Rode Kruis naar de burgerslachtoffers.

Laatst aangepast op maandag, 04 april 2011 20:17