De N-VA loopt naast haar schoenen Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 04 maart 2011 19:11

De politieke crisis heeft ook voordelen. Het parlement grijpt weer de macht die haar toekomt. Wisselmeerderheden zijn schering en inslag geworden. En daardoor worden dossier die al jarenlang vastzaten eindelijk gedeblokkeerd. Tot spijt van wie het benijdt. En in de voorbije weken was het vooral de N-VA die in het zand beet.

Zo komen er quota voor het aantal vrouwen in de raden van bestuur van overheids- en beursgenoteerde bedrijven. Een goede zaak, als je 't mij vraagt. Want Pasen en Pinksteren zullen nog eerder op één dag vallen dan dat het genderevenwicht zich ooit vanzelf gemanifesteerd zou hebben in dat wereldje. Maar de N-VA zag het anders. Ze stuurden zelfs hun oppervrouw Homans (what's in a name?) vooruit om de zaak te vertragen.

Vrouwen die een in vitrobehandeling nodig hebben, worden voortaan beschermd tegen ontslag op dezelfde manier als vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger raakten. Ook al niet naar de zin van de N-VA.

Toen het bankgeheim afgezwakt zou worden om fiscale fraude makkelijker te kunnen detecteren, greep Jambon (N-VA) zelfs CD&V'er Terwilgen bij de kraag en dreigde ermee de onderhandelingen over de staatshervorming te dwarsbomen. Ieder excuus is goed om toch maar geen compromissen te moeten maken op het communautair vlak.

Kristof Calvo (Groen!) slaagde erin een resolutie over Europese reductiedoelstellingen voor broeikasgassen te laten goedkeuren in de commissie Leefmilieu. De N-VA was tegen.

Stakers in Antwerpen? Bart De Wever gooit er zich persoonlijk tegenaan!

De N-VA lijkt vergeten dat ze slechts 27 van de 150 zetels heeft in de Kamer. Ze mag dan al koketteren met het neo-conservatisme van de Amerikaanse Tea Party. Maar dat ze dan ook eens beseft dat Sarah Palin ook maar een belabberd figuur slaat!

Laatst aangepast op vrijdag, 04 maart 2011 19:18