Lynette Bester Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 februari 2011 19:46

Kunst kan de wereld redden. Dat is een boutade. Maar sommige kunstenaars zijn werkelijk in staat om een steentje te verleggen in de rivier. Bijvoorbeeld Christy's nicht, Lynette Bester, die recyclage-kunst op de kaart zet in Kaapstad. Wij kregen tijdens ons laatste bezoek een prachtige krans cadeau van geperforeerde en beschilderde deksels van kattenvoer in blik. Als artiest is Lynette een duizendpoot. Ze houdt van fusion. Inhoudelijk vormen 'consumptie' en 'vergankelijkheid' een rode draad doorheen haar oeuvre.

Hieronder een bloemlezing...

(Recyclage is trouwens een hot item in Zuid-Afrika. De inwoners van Kaapstad mogen sinds een jaar of twee alle PMD, glas, papier en karton in één zak gooien. Dat vergde een heuse mentaliteitswijziging. Maar het lijkt te werken!)

Voor dit schommelpaard Parallax lanceerde ze een oproep via Facebook. Ze vroeg zoveel mogelijk mensen een stuk hout te sturen. Norbert Pflanzer, een bevriende percussionist van Christy, stuurde twee stukjes van een xylofoon.

Deze uiteengespatte kerstbal bevat tientallen stukjes speelgoed. Het werk heet Gift aka Pink Is For Girls.

Le hameau sans maître is eigenlijk een gedemonteerde piano. De hamers zijn verwerkt tot gemotoriseerd tandwielen.

Het zitbankje stond in een park in Pinelands. Lynette schroefde op een nacht de houten balken los (en verving ze door nieuwe exemplaren). Van de graffiti maakte ze de afdruk, die tegen de muur jangt. Deze werken heten Bench Mark (de print) and Sit Here and Think Which Way (de bank).

Je kan nog veel méér werk van Lynette bekijken op Facebook en op de site van Saatchi.

Laatst aangepast op dinsdag, 22 februari 2011 08:19