Als 't goed is, zeggen we 't ook! Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 23 januari 2007 22:59

Tijdens het rommelen in een stapeltje oude papieren vond ik een blad terug dat ik vorig jaar meenam uit de stationshal van Aarschot. U moet weten, binnenkort wordt de hele stationsomgeving aldaar aangepakt om ze "nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen als een hoogwaardige woon- en werklocatie". Dat is een initiatief van de provincie, de stad Aarschot en de NMBS-holding, met setun van de Vlaamse Regering.

In Leuven gaat dat zo: het schepencollege neemt een architectenbureau onder de arm (opvallend vaak hetzelfde bureau trouwens). Die maakt een maquette. Alles wordt aan de pers gelekt. De oppositie wordt gepakt op snelheid. En de buurtbewoner heeft niets in de pap te brokken. Maar in Aarschot kreeg eenieder (buurtbewoner of niet) de kans zijn gedacht hierover in een bus te deponeren. Inspraak à volonté dus! Daarvoor neem ik mijn hoed af. 

Ik ben weliswaar benieuwd of de toenmalige schepenen en burgemeester van Aarschot wakker liggen van dit compliment. Want zij moeten zich vanaf vandaag verantwoorden voor de rechter op verdenking van corruptie. 

Laatst aangepast op dinsdag, 05 mei 2009 16:56