Als 't goed is, zeggen we 't ook! Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 09 april 2010 21:35

Het gebeurt niet vaak dat ik Vincent Van Quickenborne mag feliciteren. De man irriteert me mateloos. Maar aangezien ik hem meteen een bloemetje zal toewerpen, wil ik daarover niet uitwijden.

'Q' heeft beslist dat de witte gids verdwijnt. Hij staat immers toch op het internet en amper 3% van de ontvangers waren er eigenlijk nog in geïnteresseerd. Ik begrijp niet goed hoe je een bedrijf het recht kan ontzeggen om een boek uit te brengen en gratis te verspreiden. Maar ik ben blij dat 'Quickie' het wel weet (en deed). De witte gids irriteerde me immers nog méér dan de minister. 38.000 bomen per jaar geveld voor piet snot. En dan hebben we het nog niet over de inkt en het transport! Je kon je uitschrijven op een website, maar dat systeem werkte voor geen meter. Ieder jaar liet ik weten dat ik het ding niet wenste te ontvangen. En toch lag er ieder jaar een nieuw exemplaar op onze drempel.

Vanaf nu is het omgekeerd. Wie laat weten de gids wél te willen ontvangen, krijgt er eentje. Bravo, mijnheer de minister! (En nu maar hopen dat het niet bij aankondigingspolitiek blijft.)