Blog van Toon Toelen
We play for Japan! Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 04 april 2011 19:59

Beste familie, vrienden, buren, kennissen,

Toen de tsunami Japan overspoelde hing ik letterlijk uren aan het scherm gekluisterd. Emotioneel werd ik dooreen geschud. Die brute natuurkrachten waren zo overweldigend: het water dat velden overspoelde en alles met zich meesleurde, de dijken waar plots golven oversloegen, draaikolken op zee, boten die plots middenin een stad belanden, miljoenen tonnen rommel uit zee die zich willekeurig ergens neerploften, de radioactieve ramp die erop volgde...

Je voelt je meteen zo nietig. Wat kan je daar nu tegen beginnen? De muzikanten van First Act en Arc-en-ciel bleven niet bij de pakken zitten. Christy werd gevraagd om een heus orkest bij elkaar te bellen voor een benefietconcert. Daar spendeerde ze de voorbije weken elke vrije minuut aan.

Mag ik iedereen oproepen deze boodschap naar believen te verspreiden? Tot zondag in Gent?

Toon

Een concert met kamerorkest Arc-en-ciel & friends, onder leiding van dirigent Tom Deneckere. Drie hoogstaande solisten, Guido De Neve (viool), Nicolas Callot (piano) en Hilde Coppé (sopraan), dragen graag bij uit sympathie met de Japanse bevolking. Op het programma staat ook een Japans stuk.

Concert op zondag 10 april 2011 om 20u in de zaal van het NTGent. Tickets: www.ntgent.be

De opbrengst van dit concert gaat via het Rode Kruis naar de burgerslachtoffers.

Laatst aangepast op maandag, 04 april 2011 20:17
 
Quote Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 04 april 2011 06:55

Kate eet ontbijtgranen in de vorm van bolletjes. Ze zijn niet bepaald glad. Eentje heeft zelfs een gaatje in het oppervlak die haar doet denken aan een appel die aangetast is door wormen.

- Hey, vake, kijk! Hier woont een wormpje! ... (staart een tijdje naar het gat en ziet niets bewegen) ... Hij is zeker al gaan werken?!

 
Oeps, foutje Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 28 maart 2011 07:27

De radioactieve straling 10.000.000 keer te hoog? Nee hoor, dat was een meetfoutje! Het is amper 750.000 maal boven het normale niveau... Oef, dat is een opluchting!

 
Japan straalt van vertrouwen Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
donderdag, 24 maart 2011 18:25

Is het niet een beetje gek dat de Japanse overheid enerzijds toegeeft dat de apparatuur die gewoonlijk straling hoort te meten rond de kernreactor van Fukushima vernield raakte tijdens de aardbeving en tsunami, maar anderzijds beweert dat er geen verhoogde straling gemeten wordt?!

Meten is weten. Niet meten is niet weten. En dan ben je maar beter wat voorzichtiger!

 
Japan in nood Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 15 maart 2011 17:21

Op het vlak van de bewaring en ontsluiting van audiovisueel erfgoed staat Nederland mijlenver vóór op ons. Het Instituut Beeld en Geluid beschikt over meer dan 700.000 uur radio, televisie, film en muziek. En de organisatie weet zichzelf ook goed te 'verkopen'. Door bijvoorbeeld constant oude filmpjes online te zetten met vernieuwde actualiteitswaarde. Beelden waar je even stil van wordt.

Zoals dit filmpje over Rampzalige overstromingen in Japan in 1953:

 
Kate groet 's ochtends de dingen Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 14 maart 2011 17:44

Doorgaans breng ik Kate naar school. Soms heeft ze wel wat aansporing nodig. Op het ogenblik dat we wegfietsen gooit ze nog tientallen kushandjes naar Christy en roept: "Tot straks!" Vandaag voegt ze daar ook nog "En de groetjes aan Benneke!" (die op dat ogenblik 1 meter achter Christy staat) aan toe.

 
Kijk, mama, zonder handen! Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 11 maart 2011 17:27

Onlangs kreeg een Leuvenaar in de Minderbroedersstraat een boete voor fietsen met een paraplu in de hand. Volgens de agent was de man daardoor niet in staat de volledige controle over zijn voertuig te behouden. Dat vind ik 'zever in pakskes'.

Gaan we dan ook elke automobilist beboeten die zijn stuurwiel slechts met één hand vasthoudt?

 
De N-VA loopt naast haar schoenen Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 04 maart 2011 19:11

De politieke crisis heeft ook voordelen. Het parlement grijpt weer de macht die haar toekomt. Wisselmeerderheden zijn schering en inslag geworden. En daardoor worden dossier die al jarenlang vastzaten eindelijk gedeblokkeerd. Tot spijt van wie het benijdt. En in de voorbije weken was het vooral de N-VA die in het zand beet.

Zo komen er quota voor het aantal vrouwen in de raden van bestuur van overheids- en beursgenoteerde bedrijven. Een goede zaak, als je 't mij vraagt. Want Pasen en Pinksteren zullen nog eerder op één dag vallen dan dat het genderevenwicht zich ooit vanzelf gemanifesteerd zou hebben in dat wereldje. Maar de N-VA zag het anders. Ze stuurden zelfs hun oppervrouw Homans (what's in a name?) vooruit om de zaak te vertragen.

Vrouwen die een in vitrobehandeling nodig hebben, worden voortaan beschermd tegen ontslag op dezelfde manier als vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger raakten. Ook al niet naar de zin van de N-VA.

Toen het bankgeheim afgezwakt zou worden om fiscale fraude makkelijker te kunnen detecteren, greep Jambon (N-VA) zelfs CD&V'er Terwilgen bij de kraag en dreigde ermee de onderhandelingen over de staatshervorming te dwarsbomen. Ieder excuus is goed om toch maar geen compromissen te moeten maken op het communautair vlak.

Kristof Calvo (Groen!) slaagde erin een resolutie over Europese reductiedoelstellingen voor broeikasgassen te laten goedkeuren in de commissie Leefmilieu. De N-VA was tegen.

Stakers in Antwerpen? Bart De Wever gooit er zich persoonlijk tegenaan!

De N-VA lijkt vergeten dat ze slechts 27 van de 150 zetels heeft in de Kamer. Ze mag dan al koketteren met het neo-conservatisme van de Amerikaanse Tea Party. Maar dat ze dan ook eens beseft dat Sarah Palin ook maar een belabberd figuur slaat!

Laatst aangepast op vrijdag, 04 maart 2011 19:18
 
Zwerm Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 28 februari 2011 20:22

Spooky! Deze video geeft weer hoe ons vliegverkeer eruit ziet vanuit de ruimte. Van sommige landen zou je de contouren zelfs blijven herkennen zonder de ondergrond.

Laatst aangepast op maandag, 28 februari 2011 20:24
 
Koop eens een stukje regenboog Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 25 februari 2011 23:50

Om de bouw van een nieuwe Rainbow Warrior te financieren verkoopt Greenpeace stukje van het oude schip. Op papier althans! Je ontvangt de goederen immers niet echt, maar je naam komt achteraf op een wand te staan. Virtuele recyclage, als het ware.

Christy en ik sponsorden twee veiligheidsfluitjes. Een symbolisch fluitje voor Kate en eentje voor Ben. Daarmee slaan we in hun plaats alarm, want de toekomst van onze planeet is relevanter voor hen dan voor ons.

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 8 van 171