Blog van Toon Toelen
Bike & Run 2011 Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 11 mei 2011 19:53

De voorbije weken heb ik mijn blog weer schaamteloos verwaarloosd. Daar was een reden voor: de Bike & Run. Ieder jaar sinds Kate en Ben geboren zijn stelde ik mezelf een sportief doel, dat ik helaas nooit haalde. Zo wou ik vorig jaar deelnemen aan de Oxfam Trailwalker maar vonden we met ons groepje geen vierde deelnemer. Het jaar ervoor wou ik meestappen in de Dodentocht, maar kregen we dat weekend net vrienden uit Engeland op bezoek. Nu is het dus gelukt.

De Bike & Run is een wedstrijd tussen het personeel en de studenten van de universiteiten van Leuven en Louvain-La-Neuve. In even jaren gaat het richting Leuven (34 km), en in oneven jaren omgekeerd. Het evenement is aan zijn negende editie toe. Klassiek vorm je teams van 2 personen die samen over één fiets beschikken. Eén iemand loopt dus, terwijl de andere fietst. Je mag zo vaak wisselen als je wil maar je moet wel in elkaars buurt blijven (en mag niet op de bagagedrager gaan zitten!). Het parcours is prachtig en venijnig tegelijk: door het bos, holle kasseiwegen, zandpaadjes tussen de velden, over een golfterrein... Deze fotos zijn meteen na elkaar genomen in Meerdaalwoud. Links loopt Gert, terwijl ik fiets.

Over onze tijd mogen we tevreden zijn: 2u40. Mijn eigen prestatie was maar zus en zo. Veel te snel vertrokken en meteen een kleine verrekking in mijn rechterkuit. Uiteindelijk liep ik slechts 40% van de totale afstand. Het leek ook veel zwaarder dan de '20 km door Brussel'. Dat je op de fiets zou kunnen recupereren van het lopen is een illusie! Ik voelde dat ik hier eigenlijk nog niet klaar voor was: teveel kilo's en te weinig conditie. Anderzijds wil dit automatisch zeggen dat er nog groeimarge is voor een volgende deelname?!

Laatst aangepast op vrijdag, 13 mei 2011 06:59
 
Olifant op de ring rond Brussel Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 11 mei 2011 19:25

Gek zicht op de snelweg: een opgezette olifant op weg naar Wemmel? Het leek erg echt. Rond de poten kon ik wat schade zien zoals op het exemplaar in het museum voor Midden-Afrika in Tervuren. Alsof het dier al jaren geleden opgezet was. De foto is genomen eind maart.

Laatst aangepast op woensdag, 11 mei 2011 09:35
 
Miró R.I.P. Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 27 april 2011 18:47

Het voorbije weekend moesten we afscheid nemen van ons katertje Miró, niet eens één jaar geworden. Het arme dier was zo goed als doof. Daarom mocht hij nooit de straat op. Maar de huizenrij is onderbroken door twee halfopen bebouwingen, een vijftal huizen hogerop in de straat. Langs de spoorwegberm is hij wellicht via die doorgang toch op straat geraakt en aangereden door een voertuig. Ik vermoed dat hij op slag dood was. We wisten dat de kans groot was dat dit ooit zou gebeuren. Hij was immers al vaker tot daar geraakt. Maar je kan een poes toch niet constant binnen houden? Dat is ook geen leven voor een jager! Hij is nu vertrokken naar de eeuwige jachtvelden.

Toch was zijn dood een bitter pil om slikken voor het hele gezin. Miró was ons eerste huisdier als familie. Je krijgt het ook niet zo makkelijk uitgelegd aan de kinderen. Kate wou meteen de hulp inroepen van Diego (de dierenredder uit de tv-reeks Go Diego Go) en Jezus. Maar de paastijd ten spijt heeft dat niets geholpen.

Nog een woord van dank aan de buurvrouw, die zo goed voor hem gezorgd heeft tijdens onze vakantie in Zuid-Afrika en ook erna. De kat was niet geïnteresseerd in de contacten via Skype, maar we appreciëren toch de geste en de moeite.

 
De grand écart à l'Europe Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 20 april 2011 18:22

Enerzijds wil N-VA het Belgische niveau laten verdampen zodat er alleen nog Europese en Vlaamse regelgevers zouden zijn op "ons" grondgebied. Enerzijds pleit N-VA voor meer directe democratie.

Anderzijds is N-VA bang voor een Europese superstaat. Anderzijds is N-VA gekant tegen een eengemaakte Europese kieskring.

Je moet wel weten wat je wil, hé! Niet tegelijk warm en koud blazen!

 
Faux gras Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 18 april 2011 21:25

Net de faux gras van Gaia geproefd. Die smaakt werkelijk subliem. Zlfs onze kat Mirò, carnivoor in hart en nieren, wou mijn boterham stelen! Als dat geen compliment is?

 
Geronimo Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zaterdag, 16 april 2011 20:40

Ben, net 2 geworden, herkent de pyramiden als die een fractie van een seconde op het scherm verschijnen. Dat hebben we te danken aan de leesboeken van Geronimo Stilton. Kate roept de naam van die muis als ze in de fietskar onder een brug rijdt. Gewoon... om te horen hoe de naam weergalmt. Gi-ga-geitenkaas!

 
Explosie van magnolia Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 13 april 2011 20:37

Buro met uitzicht op een explosie van magnolia. Een plezier om te komen werken!

Laatst aangepast op vrijdag, 13 mei 2011 06:59
 
Op een bedje van groen Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 13 april 2011 19:34

Op de Trolieberg houden de trollen lelijk huis. Zou de camerawagens van Google Streetview dit verkeersbord nog opgepikt hebben?

Laatst aangepast op vrijdag, 13 mei 2011 06:59
 
Oeps, tikfoutje Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
woensdag, 13 april 2011 18:29

Kijk eens aan! In Haasrode hebben ze een recearchpark. Wat zou dat eigenlijk zijn, recearch?

Laatst aangepast op vrijdag, 13 mei 2011 06:58
 
Begrijpe wie begrijpe kan Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 12 april 2011 06:37

Soms vraag ik af wie eigenlijk namens CD&V spreekt inzake de staatshervorming en de onderhandelingen daarover? Is het Beke, Leterme, Peeters, Torfs, Van Rompuy...? Ze zeggen allemaal iets anders, vaak tegenstrijdige dingen. Wil men de solidariteit tussen de gewesten bewaren of verlaten? Moet het federale niveau financieel tenonder gaan, ook als men het geld in Vlaanderen niet echt nodig heeft? Waar wil men met Brussel naartoe? Ik heb er geen idee van.

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 7 van 171