Blog van Toon Toelen
Op een zucht Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 21 november 2011 21:40

Dag 562 zonder volwaardige regering en de impasse is nog steeds compleet. Eerst zette de N-VA zichzelf aan de deur. Een maand geleden werden dan ook de groene partijen aan de deur gezet. En zo werden de onderhandelingen verder gezet met - aan Vlaamse kant - drie partijen die de laagste score uit hun geschiedenis haalden. Waarom nog gaan stemmen?

En waarom moesten de groenen weg? Omdat de VLD - die de stekker trok uit de vorige regering - er per se ìn wou. En nu loopt alles opnieuw strop door hen. Op een zucht van de meet. Zucht.

 
Suffe SUV Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 04 november 2011 18:46

Vorige week hebben we alle cliché's van een SUV-fiets-ongeval bij elkaar gezien. Christy ging de kindjes ophalen van school met de fietskar. Waar de Korbeeklosestraat en de IJzerenpoortstraat bij elkaar komen werd ze ingehaald door een SUV, een dure Volvo. Het was op dat ogenblik kwart na twaalf. De zon stond dus hoog. De zichtbaarheid was optimaal en van verblinding kon geen sprake zijn. Onze fietskar was uitgerust met alle reflectoren en met een vlagje. Toen de bestuurster plots een tegenligger zag naderen, week ze weer uit naar rechts en duwde de fietskar daarbij tegen de boordsteen. Ze beweerde de kar niet gezien te hebben. Iedereen was in choque, maar niemand raakte gewond. Het rechterwiel van de fietskar was erg gehavend en er zat een "slag" in het linkerwiel. Op de SUV was amper een streepje op de bumper te zien. Conclusie: een SUV is allicht veel veiliger voor de inzittenden, maar wellicht niet voor wie erdoor aangereden wordt. De bestuurster van de SUV gaf meteen haar fout toe. Het bleek de moeder van een buurtbewoonster te zijn. Toevallig had ook zij net haar kleinkinderen van school gehaald. Ze woonde zelf in Hasselt maar kende onze fietsenmaker Koen en ging ermee akkoord dat we de schade zo snel mogelijk lieten herstellen zodat we de fietskar niet lang hoefden te missen. Omdat de dame in kwestie noch Christy ervaring hadden met het invullen van een aanrijdingsformulier lieten ze dat over aan de echtgenoten 's avonds. Ook die erkende meteen de fout en stelde dat ze hun verantwoordelijkheid zeker zouden opnemen. Maar hij kon niet nalaten zijn mening te ventileren over de (on)veiligheid van fietskarren en te vragen of het vlagje er wel op zat? Hij wenste de zaak in der minne te regelen als de herstelkosten minder dan 25 euro bedroegen. Dat leek mij uiterst naiëf aangezien de meeste fietsenmakers in Leuven al méér vragen voor één uur werk. Maar het maakte ons niet veel uit hoe de zaak afgehandeld werd en dus hield ik mijn mening voor mezelf. Toen de volgende dag bleek dat de herstelling 170 euro kostte. Meer dan ik zelf had verwacht en véél meer dan de man had verwacht. En dus trok hij zelf naar Fietsen Koen om de schade te komen inspecteren en te discussiëren over de vervanging van het minst beschadigde wiel. Het feit dat zijn wagen nieuw 44.450 euro kost doet niet echt ter zake. Maar het geeft toch aan dat hij niet bepaald krap bij kas zat. In zijn plaats zou ik me vooral gelukkig prijzen dat er geen lichamelijke schade was en braaf betalen. Na een telefoontje naar zijn verzekeringsagent bleek dat de schikking in der minne toch de goedkoopste oplossing was en wenste hij het volledige bedrag te betalen...

 

 
Dikke billen doden Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
maandag, 24 oktober 2011 19:37

In het tijdschrift Landbouwleven van vorige week stond te lezen dat griep "een belangrijke - zo niet de belangrijkste" oorzaak van uitval (lees: doodsoorzaak) is bij dikbilkalveren. Zou dat wel zo zijn? Zou het slachthuis niet meer slachtoffers maken, denk ik dan bij mezelf?

Als je verder leest, wordt het nog erger. Blijkbaar hebben dikbilkalveren veel minder longcapaciteit dan gewone dieren en daardoor minder weerstand tegen aandoeningen op de luchtwegen. In feite dwingen we die dieren dus tot inteelt en houden we de gedrochten in stand omdat ze economisch interessant zijn. Ten koste van de dieren zelf...

 
Het sms-mes Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zondag, 16 oktober 2011 20:39

De kindjes en ik spelen in de Bruul wanneer ik opmerk dat het tijd is om naar huis te gaan. Maar Katie en Ben willen liever nog wat in de speeltuin blijven.

- Dan nemen jullie maar de bus naar huis, repliceer ik.

- Katie: Dat kan niet want wij hebben geen ticketjes.

- Koop dan maar een ticketje per sms!

- Katie: Maar vake toch! Wij mogen niet met een mes spelen.

 
De meerderheid Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
donderdag, 13 oktober 2011 05:35

Wat een hypocriete uitspraak van De Wever. Hij vindt het erg dat de federale regering geen meerderheid heeft onder de Vlaamse Kamerleden, maar weigert er zelf deel van uit te maken... én ijvert bovendien voor het 'wippen' van Groen!. Tja, hoe kan je dan ooit nog aan een meerderheid komen? Vlaams Belang zet zichzelf buiten spel. LDD is te klein om het verschil te maken. N-VA wil niet. En Groen! mag niet.

Welke partijen wil De Wever dan nog uit zijn hoed toveren om aan die Vlaamse meerderheid te komen?

 
Deputatie Sinterklaas Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 11 oktober 2011 17:45

De Sint heeft er alweer een helper bij. Na Zwarte Piet en Zwarte Miet is er nu ook de Gedeputeerde van Vlaams-Brabant. Je kan je niet voorstellen welke banale persmededelingen de provincie tegenwoordig uitstuurt. Deze week was er bijvoorbeeld de aankondiging dat de Deputatie in het restaurant van de Aarschotse kandidaten aan het tv-programma Mijn Restaurant zouden gaan eten.

En vandaag mochten we vernemen dat een gedeputeerde de gemachtigde opzichters van een of andere school in de bloemetjes gaat zetten. Uiteraard heb ik geen probleem met de geste. Wel met het feit dat men met zoiets in de krant probeert te komen. Want het leidt de aandacht af van het (gebrek aan) beleid in de provincie. Men is actief op heel veel terreinen, maar lijkt zelden ergens het verschil te maken.

 
't Is weer druk in Leuven Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 30 september 2011 18:15

Het academiejaar 2011-'12 is van start gegaan. Er wordt deze weken weer aardig wat kritiek gegeven op de (over)last die studenten veroorzaken in Leuven: lawaai, braaksel, wildplassen, verkeersregels die niet gerespecteerd worden, overvolle bussen en treinen, minder parkeerplaatsen, druk op de woningprijzen... Veel van die kritiek is terecht. Maar aan sommige fenomenen hebben de studenten helemaal geen schuld. Soms zelfs zijn ze zelfs medeslachtoffer.

Om wat tegengewicht te geven wil ik zeggen hoe fijn ik het vind om al die studenten weer te zien in mijn stad. Ze brengen leven in de brouwerij, ze halen cultuur en vertier naar hier, ze zorgen voor diversiteit en andere culturen, ze wekken de broodjeszaken uit hun zomerslaap, ze doen de horeca draaien, ze laten wat van hun centjes achter... Maar vooral geven ze seizoenen aan Leuven! Alsof de stad elke blok- en vakantieperiode diep ademhaalt om daarna lang en hard te kunnen blazen. Zalig!

 
Hemels Paleis Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
donderdag, 29 september 2011 17:17

China lanceerde de eerste module van 'haar' ISS, Tiangong of Hemels Paleis. Vanaf november zouden er taikonauten in gaan verblijven. Maar als China de enige natie is die het ruimtetuig beheert... waarvoor staat de I in ISS dan? Erg internationaal is het dan toch niet? Toch een knappe prestatie!

 

 
Homo avarus Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag, 27 september 2011 18:09

Ziehier de 'homo avarus' ofte 'hebzuchtige mens'! Hoe kan je nu gaan dromen van geld dat je 'verdiend' hebt op de kap van anderen en toch nog goed slapen? Als ik dit soort dingen hoor, denk ik dat het tijd wordt om de beurzen te sluiten en de nationale banken opnieuw te nationaliseren. Of hebben we daar eerst een revolutie voor nodig, zoals in Egypte?

 
26% Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
vrijdag, 23 september 2011 18:27

26%

Lees meer...
 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 5 van 171